نشست گفتوگومحور رابطه علم و دین با حضور دکتر مصباحیزدی به میزبانی نهاد رهبری دانشگاه لرستان برگزار شد
نشست گفتوگومحور رابطه علم و دین با حضور حجتالاسلام و المسلمین دکتر مجتبی مصباحیزدی، عضو هیئت امنا و هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره)، بهمیزبانی نهاد رهبری دانشگاه لرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، در این نشست که روز سهَشنبه، 18 دیماه سال جاری برگزار شد حجتالاسلام و المسلمین مصباحیزدی، رابطه علم و دین را تشریح کرد.
وی ابتدا تاریخ این موضوع را براساس تحولات تاریخ اروپا و تضادهای برخی آموزههای علوم تجربی در دوره رنسانس با برخی آموزههای کلیسا {مسیحیت} تبیین کرد.
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در سخنانش به این موضوع اشاره کرد که تعریف علم محدود به علم تجربی نیست؛ بلکه افزون بر علوم تجربی، علوم انسانی و اجتماعی هم هست.
علوم انسانی با علوم تجربی تفاوت دارد؛ برای مثال، علوم انسانی دارای بخش هنجاری است.
دکتر مصباحیزدی توضیح داد هدف نهایی دین {با تأکید بر دین اسلام} سعادت بشر است.
اگر علم و دین درباره یک مسئلهی مشترک، اختلاف نظر داشته باشند بایستی به این نکته توجه کنیم که دین، حق قطعی است ولی آموزههای علمی، حالت قطعی پایدار ندارند؛ به علت آنکه آموزههای دینی {با تأکید بر دین اسلام} حالت قطعی از نوع «یقین» دارند بنابراین در موارد اختلافنظر، راه درست و حق، «دین» است.
حجتالاسلام و المسلمین مصباحیزدی در گفتههایش توضیح داد اگر فرض کنیم در موضوعی، گزارهی قطعی را علم ارائه بدهد و در همان موضوع، دین، اظهار نظر قطعی نکرده باشد یا انتساب آن موضوع به دین، معلوم و حتمی نباشد، آنگاه در آن موضوع، حق با علم است {اما اگر دین درباره موضوع، اظهار نظر کرده باشد حق یقینی و قطعی با دین است}.
وی بیان کرد: اکثر تعارضاتی که مطرح میشود مربوط به تاریخ تعارضات بین آموزههای کلیسایی (دین مسیحیت) با علم است.
گفتنی است در این نشست، اساتید و دانشجویان نیز دیدگاههای خود دربارهی رابطهی علم و دین را مطرح کردند.
نشست را دفتر هماندیشی اساتید دانشگاه لرستان وابسته به نهاد رهبری دانشگاه برگزار کرد.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه لرستان، حجتالاسلام و المسلمین دکتر مجید مؤیدی و مسئول دفتر هماندیشی استادان دانشگاه لرستان دکتر مجتبی گراوند است.