آیین بزرگداشت روز زن با حضور مدیرکل امور بانوان استانداری لرستان در دانشگاه لرستان برگزار شد
با حضور دکتر فاطمه ایرانی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان، دکتر علی نظری، رئیس دانشگاه لرستان، حجتالاسلام و المسلمین دکتر مجید مؤیدی، مسئول نهاد رهبری دانشگاه لرستان و اساتید و کارکنان زن دانشگاه، آیین بزرگداشت روز و هفته زن و مقام مادر، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه لرستان، این آیین، روز سهشنبه، 4 دیماه سال جاری در سالن شهید سلیمانی دانشگاه لرستان برگزار شد.
نقش مهم و تاریخساز زنان از نگاه اسلام
رئیس دانشگاه لرستان، دکتر علی نظری در این آیین در سخنانی، ضمن تبریک فرارسیدن سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت مقام زن و مادر، گفت: «براساس آیات قرآن کریم نقش پررنگ زنان مورد توجه است».
دکتر علی نظری توضیح داد: «یک زن نقش های مهم مادری و همسری و خواهری دارد که خودش یک نقش مهم در کلان مسائل است».
دکتر نظری، اظهار داشت: «نقش آفرینی می تواند باعث رویدادهای مهم در تاریخ بشود؛ برای مثال داستان فرعون در قرآن که آمده است».
وی تصریح کرد: «زن مدنظر اسلام، زن تمدنساز و توحیدی است؛ زنی است که تلاش میکند جامعه در مسیر توحیدی حرکت کند».
رئیس دانشگاه لرستان بیان کرد: «خانواده رکن رکین تربیت است و نقش زن در تربیت فرزندان بسیار مهم است».
دکتر علی نظری ادامه داد: «الگوی اثرگذاری زن در نظام جامعه، سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) است».
دکتر علی نظری، تصریح کرد: «از نگاه اسلام، جایگاه زن یک جایگاه منفعل نیست؛ بلکه جایگاه زن از نوع اثرگذار و تمدنساز است».
معیار در اسلام، حقسالاری است
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان در این آیین گفت: «همه باید کوشش کنیم سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) را بیش از پیش، بشناسیم و به تعالیم دینی عمل کنیم؛ در تعالیم اسلام، معیار، مردسالاری یا زن سالاری نیست بلکه ملاک، حقسالاری است».
حجتالاسلام و المسلمین دکتر مجید مؤیدی تشریح کرد: «وقتی سالروز ولادت حضرت فاطمهزهرا (س) به عنوان روز زن نام گذاری شده است گویای اهمیت جایگاه زن در دین اسلام است».
دکتر مؤیدی تصریح کرد: «براساس تعالیم دین اسلام خدمت به مادر از جمله بالاترین خدمتها نزد خداوند متعال است».
وی افزود: «واژه مردسالاری خاستگاه واقعیتی در جامعه ما ندارد بلکه خاستگاه آن جوامع غربی است؛ بنابراین وقتی الفاظ در ظاهر زیبا استفاده می شود باید به این نکته هم باید توجه کرد که واقعیت بیرونی و عینی چیست؛ دین اسلام در واقعیت همواره به حقوق زنان و جایگاه زنان توجه ویژه کرده است».
مسئول نهاد رهبری دانشگاه لرستان اظهار داشت: «متفکران غرب همچون کانت و شوپنهاور و نیچه از زن به عنوان جنس پایینتر از مردان اشاره کردهاند؛ اما در اسلام حوادث تاریخی مهم با نقش آفرینی زنانی همچون حضرت زینب (س) و حضرت فاطمه زهرا (س) رقم خورده است؛ پس، خاستگاه مردسالاری، دنیای غرب است».
حجت الاسلام و المسلمین مؤیدی، افزود: «اسلام با مردسالاری یا زنسالاری، موافق نیست؛ از نگاه اسلام، آنچه حاکم است حق سالاری است؛ در اسلام، حق و عدالت اهمیت دارد؛ نه مردسالاری، نه زن سالاری، بلکه حق سالاری و عدالت؛ نگاه اسلام این است که حق باید سالار باشد و برتری داشته باشد».
بانوان لرستان ظرفیتهای ارزشمند نقشآفرین در پیشرفت استان هستند
دکتر فاطمه ایرانی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری لرستان در این آیین در سخنانی، ضمن تبریک فرارسیدن سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن و مادر، گفت: «بانوان استان لرستان از ظرفیتهای ارزشمند انسانی برای نقشآفرینی در همه عرصهها از جمله عرصههای مدیریتی هستند».
دکتر ایرانی، تشریح کرد: «باید کوشش کنیم نقش بانوان استان لرستان در فعالیتهای منجر به پیشرفت همه جانبه استان، افزایش یابد».
وی اظهار داشت: «ما باید به دنبال نخبهپروری برویم؛ بایستی کوشش کرد توانمندیهای بانوان در همه عرصهها، بیش از پیش، ارتقاء یابد».
مولودی خوانی، اجرای سرود و اهدای جوایز
در این آیین، برنامه هایی همچون مولودی خوانی، سرود {گروه سرود آوای انقلاب} اجرا شد؛ همچنین، به قید قرعه به جمعی از بانوان شاغل دانشگاه لرستان جوایزی اهداء شد.
برگزارکنندگان:
این آیین با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان، دفتر امور زنان و خانواده دانشگاه و دفتر هماندیشی اساتید نهاد رهبری دانشگاه لرستان برگزار شد.